Koks skirtumas tarp pelėdos ir pelėda - aprašymo ir skirtumų

Garsiausias naktinis plėšrūnas laikomas pelėda. Šis paukščio pavadinimas priklauso daugeliui plunksnų šeimai priklausančių plunksnų, įskaitant pelėdą. Daugelyje šalių pelėda buvo gerbiama kaip dieviškasis paukštis, pateikiamas su dovanomis, šiandien tai yra paukštis, gyvenantis šiaurinėje ir pietinėje platumoje.

Pelėda

Paukštis, pavyzdžiui, pelėda, taip pat žinomas kaip namų pelėda, nesiskiria savo mielomis, vaizdingomis rūšimis . Ši plunksnų pasaulio kopija, susijusi su pelėdomis, yra gerai žinoma pietų šalių gyventojams, taip pat plačiai paplitusi visoje Vidurio Europoje.

Pelėda

Pelėda daug kasmet sumažėja, o tai tiesiogiai susiję su atšiauriais žiemos klimato sąlygomis. Be to, paukštis kasmet patiria didelių sunkumų susirasti patogią gyvenamąją vietą.

Pelėdų dieta

Senovėje, tarp medžiotojų, buvo nuomonė, kad syeksas valgo tik fazanų lizdus. Ši versija nėra visiškai teisinga: kasdienio maisto paukštis pasirenka:

  • Pelės.
  • Uhovertokas.
  • Žukovas.
  • Sliekai.
  • Drugeliai
  • Varlės.
  • Smulkūs paukščiai.

Mažosios pelėdos veiklos viršūnė patenka į pragarą ir ankstyvą rytą, kai jis medžioja. Dieną maži paukščiai yra mėgstamiausia pelėda.

Kiekvienas pelėda medžioklės metu nori pasirinkti stebėjimo tašką, ty medžius - žemė yra aiškiai matoma iš jų, o medžių šakose galite rasti daug maisto. Matydamas grobio objektą, paukštis greitai pašalinamas iš savo pažįstamos vietos ir išpuolių iš viršaus.

Pelėda taip pat gali ieškoti maisto kritusiuose lapuose ir sausoje žolėje. Jei grobis skuba pabėgti iš pelėdos, jis sugriebia savo bėgimą. Dažnai pelėda užpuola savo maistą arba traukia jį iš žemės (kirminai). Su pertekliumi, pelėda sukelia atsargas. Bet kartais paukščio gyvenime gali ateiti ir tamsios dienos, tada ji neišnyks kitų paukščių lizdų.

Mažoji pelėda

Gyvenimo būdas

Pelėda nori likti nuošalyje nuo miškų, pirmenybę teikdama medžioklei tik atvirose vietose.

Mažoji pelėda gyvena kaime ir kaime, arba jų centrinėje dalyje. Paukštis pasirenka gyvenamąją vietą:

  • Sunaikinti pastatai.
  • Apleistos patalpos.
  • Pilių akmeninės sienos.
  • Palmių giraitės (priklauso gyvenamajai vietai pietinėse šalyse).

Mažoji pelėda mėgsta įsikurti lygumoje, neįmanoma rasti tokio paukščių šeimos atstovo kalnuose.

Mėgstamiausia pelėda gali būti:

  • Pjautinė virvė.
  • Aukšta tvora.
  • Telefono stulpas
  • Laidai.

Stebėjimo vietoje paukštis gali ilgai sėdėti be judėjimo. Vienas turi tik gąsdinti pelėdą, jis nedelsdamas skubina greitai palikti pažįstamą vietą.

Pelėdai būdinga skrydžio trajektorija yra banguota linija.

Veisimas

Namų pelėdos nori atsiskaityti poromis. Jie lizdas nuo balandžio iki liepos mėn. Paprastai triušio skylė veikia kaip toks namas. Moterys sudaro nuo 3 iki 5 kiaušinių ir inkubuoja 28 dienas.

Pelėda

Pelėda vadinama grobio paukščiu, priklausančiu pelėdų tvarkai. Šioje šeimoje ornitologai išskiria 2 tipus:

  1. Pelėda arba tikrieji pelėdos (pelkės, pelėdos, ausinės pelėdos, splyushka ir pan.),
  2. Plunksna su plunksnomis (tvarto pelėda, maskuotas tvartas).

Pelėda

Paukščių aprašymas

Visi žino, kad pelėda yra naktinis plėšrūnas . Pelėdos plunksnų dažai tiesiogiai priklauso nuo paukščio gyvenamosios vietos, padeda užmaskuoti ją į aplinką.

Pelėda turi apvalią galvą su didelėmis akimis, užsikabinęs snapas, kūnas turi įvairių dydžių, viskas priklauso nuo paukščio tipo. Mažoji pelėda laikoma pygusu (dydis - 20 cm, svoris - apie 80 gramų). Didžiausia pelėda laikoma erelio pelėda (ilgis svyruoja nuo 60 iki 70 cm, svoris nuo 2 iki 4 kg).

Pelėda

Paukščio gyvenimas savo natūralioje buveinėje yra 10 metų, jis užfiksuotas nelaisvėje, kad pelėda gali gyventi iki 40 metų . Mažas ilgas gyvenimas gamtoje sukeltas bado, gamtinių sąlygų ir didesnių grobio paukščių sunaikinimo: auksinių erelių ir pelkių.

Pelėda turi pakankamai patvarių ir stiprių kojų, ant kurių yra aštrių ir sulenktų nagų: jie padeda tvirtai užgrobti grobį ir jį laikyti.

Plunksnų struktūra leidžia paukščio skrydžiui praktiškai tylėti. Sparnų ilgis yra 142 - 200 cm .

Kai erzina, paukštis paspaudžia garsą, paaiškėja, kad tai yra lenktas pelėda. Pelėda gali pasukti galvą 180 ir 270 ˚, o paukščio akys visada lieka judančios, jos atrodo tik į priekį.

Skirtingai nuo kitų paukščių, pelėdos vizija yra binoklis, paukštis mato pasaulį juodos ir baltos spalvos. Atsižvelgiant į tai, kad objektyvas yra ragų vamzdyje, o ne akies obuolyje, pelėda puikiai matoma naktį.

Pelėda girdi 4 kartus geriau nei katė.

Pelėdų rūšys

Pelėdų šeimoje yra daugybė atstovų, dažniausiai iš jų yra:

  1. Pelėda.
  2. Bearded tawny.
  3. Erelio pelėda.
  4. Mažoji pelėda ir pan.

Rezultatai

  • Jie priklauso tai pačiai šeimai . Pelėda yra pelėnų šeimos atstovas, ji taip pat vadinama pelėda.
  • Pelėda skiriasi nuo pelėda dydžio .
  • Pelėda turi savo individualią spalvą. Pelėdose galvos formos sferinės formos, dauguma pelėdų turi plokščią galvą.

Rekomenduojama

Koks skirtumas tarp minimalaus darbo užmokesčio ir atlyginimo?
2019
Kuris vaistas yra geresnis už Actiferrin ar Maltofer ir kaip jie skiriasi?
2019
„Renault Logan“ ir „Lada Priora“: palyginimas ir kas geriau?
2019